Auckland

De laatste nacht in ons busje brengen we door op een camping iets ten noordwesten van Auckland, zodat we op ons gemak al onze spullen kunnen inpakken. En dat zijn aardig wat spullen! We hadden natuurlijk alleen voor Australië gepakt, 1 backpack met 15 kilo aan voor het merendeel zomerkleding. Daar zijn in Nieuw Zeeland wat stuks winterkleding, een lading boeken (ik kan maar geen afstand doen van al mijn verzamelde boeken) en een mountainbike bijgekomen. Qua voedselvoorraad is de timing perfect, het enige waar we de buren blij mee maken zijn 3 gasflessen.
We rijden nog 1 keer met het busje naar een mooi zwart zand strand alvorens aan de laatste rit te beginnen, de rit naar verhuurbedrijf Lucky in Auckland. Welke z’n naam waar maakt, met 500.000 km op de teller zijn we heel ‘lucky’ dat het busje maar 1 keer startproblemen heeft gehad. Een klein mankefietje, een losse batterij, dat met wat hulp van een echte Kiwi (Nieuw Zeelands stel met een 4wd jeep vol met gereedschap) zo was opgelost.
Auckland is een grote drukke stad, we staan een paar keer vast op de snelweg, iets wat ik echt niet heb gemist. Auckland is dan ook de dichtbevolkste regio van Nieuw Zeeland, er wonen zelfs meer mensen dan op het hele Zuider Eiland!

Dag twintigerjaren
Zaterdag 20 mei vliegen we terug naar Sydney, Australië. Nog 1 weekje dus om een woonplek te regelen. Deze week brengen we door op een kamer (via Airbnb) op de 18e verdieping van een flatgebouw midden in Auckland centrum. Een toplocatie, vanuit ons balkon hebben we uitzicht over de stad en de haven. Wat een drukte ook hier weer! Overal licht, geluid, veel mensen op straat, we zijn weer in de bewoonde wereld. In de avond doen we drankjes bij Cassette Nine, een hippe tent in een zijstraatje waar de cocktails in een theepot worden geserveerd! Een flinke theepot, het was wellicht verstandiger geweest om er 1 te delen in plaats van ieder z’n eigen theepot..
14 mei is dit jaar een dubbele feestdag voor ons; ik ben jarig en het is Moederdag! Mama belt me wakker en terwijl we elkaar feliciteren loopt Daniel zingend de slaapkamer binnen met een verjaardags cupcake. Het appartement is versierd, de tafel is heerlijk gedekt, het zonnetje schijnt en ik ben in Nieuw Zeeland, zo is 30 worden helemaal niet erg!
In een andere wijk bezoeken we de al 7 jaar als beste bekroonde foodmarket La Cigale French Market. Hoe lekker de zelfgemaakte pizza baguettes en tapenades er ook uitzien, wij zitten helaas nog vol met verjaardagsontbijt. Na een korte wandeling naar de commerciële haven past een verjaardagscocktail er gelukkig wel weer in. Met nog een bezoek een de iconische 328 m hoge Skytower, met fantastisch 360 graden uitzicht over de stad heb ik een heerlijke verjaardag gehad.

Foood
Auckland is een hippe stad, met veel verschillende wijken gevuld met diverse eetzaakjes en cafe’s. Ik hou echt van die gezellige met lampjes versierde zaakjes en ben helemaal weg van rooftopbars. Ze allemaal bezoeken zou en te veel tijd kosten en veelteveel geld (we zijn nog steeds in Nieuw Zeeland waar een glas wijn NZD11 kost), maar om onze reisperiode goed af te sluiten nemen we het er wel van deze week. 1 dag lunchen we bij The Glass Goose; een rooftopbar met een heerlijk, ietwat sjieker menu; geroosterde pompoen en haloumi salade met venkel en druiven, geroosterde spruitjes met honing en bacon en carpaccio met walnoot en radijsjes. Een andere dag eten we pizza bij de Britomart Country Club waar ze heerlijke Pinot Gris schenken. En we bezoeken 2 verschillende food courts. Die zijn echt standaard in Nieuw Zeeland, in ieder centrum en shopping centre ligt wel zo’n hal vol met verschillende eetzaakjes. En goed geprijsd, een Indiase maaltijd compleet met curry, rijst en naan heb je al voor NZD11. Al die aziatische toeristen en immigranten (en dat zijn er een hoop!) zorgen voor een goede diversiteit in het aanbod in keukens. Zo kom ik nooit van m’n dumpling verslaving af.

Wandelen in Auckland
Na een paar dagen doorbrengen in een stad, in de drukte tussen hoge flatgebouwen, hebben we wel weer zin in wat natuur. In het Auckland Domain, een groot park midden in de stad, lopen we een verrassend leuke wandeling door een regenwoudachtige omgeving en plukken we (stiekem) een verse chilipeper in de wintergarden.
Vrijdag ziet de weersvoorspelling er het beste uit om met de veerboot naar Rangitoto Island te gaan. Rangitoto is het jongste vulkanische eiland van Nieuw Zeeland, 5.5 km lang, 260 m hoog. Het eiland is onbewoond, in water en voedsel moeten we zelf voorzien. We vertrekken om 9.15 en na een korte trip van 25 minuutjes beginnen we aan onze laatste wandeling in Nieuw Zeeland!  We lopen de coastal track, een mooie route langs de kust over zwarte verharde lava rotsen. Daarna lopen we de track naar de top waar we door de bewolking heen nog net de skyline van Auckland zien. Dit gaan we echt missen aan Nieuw Zeeland, de lange wandelingen ‘het tramping’ door vulkanische landschappen of rondom helderblauwe meren en het opklauteren van bergen tot wel hoogtes van 2000 m.

Nieuwe woonplek
De huisprijzen in Australië zijn (net als in  Nieuw Zeeland) torenhoog en woonruimtes worden vaak gedeeld. Wij zoeken onze nieuwe woonplek op de site flatmates, een site met een beetje hetzelfde principe als een datingsite? Met een geupdate profiel zoeken we naar een plek op loopafstand van het strand en met balkon/tuin. En huisgenoten die van bbq-en houden. En van een drankje op z’n tijd. Die zijn er gelukkig genoeg! De hele week skypen we met mogelijke nieuwe flatmates, best spannend! Het blijkt nog best moeilijk, er staan veel leuke ruimtes op; 1 gesprek is met een Franse meid met 2 katten! Met Daniel z’n kattenallergie verleden slaan we die toch maar over, ik houdt me wel aanbevolen als catsitter! 1 koppel met een mooi ruim appartement in Bondi Beach met oceanview biedt aan om ons de eerste 2 dagen op te bank te laten slapen totdat de andere huurders zijn vertrokken. Op dit aanbod en de toplocatie kunnen we onmogelijk nee zeggen, wij hebben ons nieuwe plekje gevonden! Wij trekken in bij Debora, 31 jarige Braziliaanse meid en Matt, 31 jarige Australische kerel in hun 2 slaapkamer, 2 badkamer én 2 balkons tellend appartement op Bondi Road, op 2 minuten loopafstand van het strand.

Pie’s of New Zealand
De pie’s in Nieuw Zeeland waren een stuk creatiever én goedkoper dan die in Australië. Iedere genuttigde pie, lekker dan wel niet lekker, heb ik bijgehouden in een lijstje op volgorde van de afgelegde route:

Bakery in Fairlie

Mince & cheese pie (Best pie ever!)
Somewhere on the road
Bacon & egg pie
Bakery in Invercargill 
Chicken camembert pie
Breakfast pie
Butter chicken pie (dit dorp was zo saai, en het regende toen geloof ik, dat we onze tijd hebben gevuld met gekke pie’s uitproberen)
Bakery in Te Anau
Nacho pie
Convenience store Fox Glacier
Chilibeef & cheddar pie
Mince & cheese pie
Steak, bacon & cheese pie (Het regende die dag?)
Eatery inReefton
Chili con carne pie
Bakery in Picton
Red curry chicken pie
Bakery in Rotorua 
Vegetable pie
Steak, cheese, bacon & mushroom pie
Eatery in Coromandel Town
Mince & cheese pie
Bakery in Auckland
Pizza pie (klinkt lekker, maar deze was gevuld met spaghetti, heel raar)
Chicken, spinach & feta pie

Ik kan niet wachten om eindelijk zelf aan het bakken te gaan in onze keuken in Bondi!

Nieuw Zeeland, ook al was je vaak koud, had je erg natte periodes, waren er geen uit de kluiten gewassen hazen te zien, zijn we niet erg bruin van je geworden, was je heel toeristisch, zijn je groenten heel duur, was je vroeg donker, WE HEBBEN GENOTEN. Ik heb nog nooit zo vaak ogen vol tranen gehad puur vanwege de schoonheid van wat ik voor me zie, puur van ontroering voor het prachtige unieke Nieuw Zeeland. Bedankt.

6 gedachten over “Auckland”

  1. Hallo Nicole en Daniël,
    Wat fijn dat jullie zo van nieuw zeeland genoten hebben,
    IK wens jullie heel veel succes in australie,zeker met het vinden van n leuke baan,maar dat zal jou vast wel lukken.
    Liefs en grtjs mam,veroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.