Roseau, Dominica

Dominica!

We zijn weer in de “echte” Cariben! Als we de hoofdstad van Dominica, Roseau zien liggen, komt de eerste boat boy ons al tegemoet gevaren. Pancho helpt ons aan een boei, die we voor een super lage prijs krijgen. Ja, we zijn best goed geworden in het onderhandelen. Het is wel weer even schakelen na Martinique. Engels is weer de voertaal, valuta is weer E.C. en het verkeer rijdt weer aan de verkeerde kant van de weg. Aan de kant is het druk. Links ligt de stad Roseau, met smalle straatjes, zwervers, veel marktkraampjes, tentjes waar harde muziek uitkomt en het barst weer van de toeterende taxibusjes. Waar je Nederland niet zomaar je claxon mag gebruiken, gebruikt men hem hier overal voor, ze komen zelfs met verschillende melodietjes. Bij Roseau is een speciale steiger voor cruiseschepen, bijna iedere dag ligt er weer een andere. De toeristen komen vaak niet verder als de stad of 1 ritje naar een waterval. De stad is helemaal ingesteld op deze lading toeristen, zodra het cruiseschip afmeert worden de kraampjes opgeruimd en is het stukken stiller. Beetje jammer voor de rest van ons. Voor verse groenten, fruit en brood gaan we maar naar het dorpje aan de rechterkant. Een typisch Caribisch dorpje, hier heerst een echte take it easy sfeer. Of dit komt doordat ze allemaal stoned zijn of omdat dit echt de sfeer is?

Roseau, DominicaFruits and vegetables from a pickup

 

 

 

 

 

 

 

De mensen hangen wat rond op straat, spelen domino of verkopen spul vanuit de achterkant van hun pick-up. Een lief vrouwtje staat langs de weg met een barbecue en gaat hier banaan en mais op bakken. Die zijn helaas nog lang niet klaar. Het is levendig, druk en veel muziek. En dat gewoon op een vrijdag ochtend?

Woman selling baked bananaDominica

 

 

 

 

 

’s Middags brengt een taxibusje met vervelende en onverstaanbare taxichauffeur ons naar de Trafalgar Waterfalls. De voertaal op de Caribische eilanden is Engels, hier spreekt men Creools en een beetje verbasterd Engels. De chauffeur was vaak niet te verstaan en wordt nog kwaad ook als ie iets moet herhalen. Maar het gebied is weer prachtig, we rijden door de bergen met ons om heen fantastische natuur. Hier groeit van alles in het wild, mango, banaan, ananas, kokosnoot, cacao, koffiebonen. Het enige fruit wat hier niet wilt groeien zijn appels. Wat vervelend. Om vlakbij de watervallen te komen, moet je het laatste stukje op eigen risico over rotsen heen klauteren. Het is het waard, wat een prachtig plaatje weer.

Trafalgar WaterfallsRoseau Dominica

 

 

 

We liggen weer in een mooie baai, met mooi uitzicht op de kant en groene bergen met hier en daar een palmboom. Aan de andere kant, de Caribische zee. Gevuld met roofdieren! Freddy Fish
Daniel komt opeens gehaast de boot op, achterna gezeten door een vis. Deze ziet er niet erg vriendelijk uit en blijft rond het zwemtrapje zwemmen. Later als Bas gaat snorkelen komt diezelfde vis op hem af en deze is niet weg te slaan! Letterlijk, hij probeert hem weg te slaan met z’n onderwater camera, geen succes. Ook hij klimt weer snel de boot op. Als hij het visje wil lokken om te kijken wat voor iets het is, bijt die gewoon in z’n vinger! Tot bloedens toe. Wat ben ik blij dat dit mij niet gebeurt, dan durf ik nooit meer het water in. De komende paar uren proberen ze de (roof)vis te vangen en te doden. Makkelijker gezegd dan gedaan, op het laatst zie ik Bas zelfs met een mes richting vis steken?
We willen toch graag zwemmen, zondag varen we snel door naar Portsmouth, in het noorden van Dominica. En net die dag is de opening van het carnaval seizoen!

Carnaval dominicaWe horen al veel muziek en trommelgeluiden van de kant. Overal langs de weg zitten en staan al mensen. Veel hebben een barbecue buiten gezet, en verkopen worstjes en kip. Bij een pleintje kijken we naar de stoet die rond 4 uur langs komt. Het bier is goedkoop en de sfeer is gezellig, enige wat me opvalt is dat niemand, buiten de groepen in de optocht, verkleed is? De laatste wagen heeft een live band en iedereen wat langs de straat stond te kijken loopt hier achteraan, en wij ook! De dag erna hebben we afgesproken om de Indian River door te varen. Er mag geen motor worden gebruikt in deze rivier, dat verstoord de dieren en de natuur. Onze begeleider is dus tevens onze roeier, die het na een nachtje doorhalen nog best aardig doet. Deze rivier is een van de filmlocaties van Pirates of the Caribbean en ik snap wel waarom. De tocht duurt 1,5 uur, het had van mij wel de hele dag mogen duren.

Indian River PortsmouthIndian River Portsmouth

 

 

 

 

 

 

Naast de rivier, loopt er een pad, die we in de middag gaan belopen. Deze is ongeveer net zo mooi, wel een beetje spannend. We horen overal gekraak en geluiden, en er zitten grote gaten in de grond. Op deze eilanden komt er meestal uit ieder gat wel iets gekropen, hoe groter de gaten, hoe groter de beesten? Deze paden werden vroeger gebruikt door de slaven, en je ziet nog de resten van wat vroeger een brug was en de resten van een treinspoor.
Dominica is een geweldig mooi puur eiland met veel cultuur. En wij hebben nog niet eens de helft ervan gezien. Dit is mijn nieuwe nummer 1!
Morgen varen we weer vroeg in de ochtend naar Guadeloupe. Dit is een frans eiland, ik ben benieuwd of het veel gelijkenissen heeft met Martinique.

map caribean

6 gedachten over “Dominica!”

 1. Hallo Nicol
  Prachtig zoals je het beschrijft,net zoals een spannend boek, ieder verhaal een boek ,wacht met spanning op de volgende uitgave.
  Klasse,wat zou je vader trots op je zijn.
  Gr. Jan

  1. Hoi jan, wat leuk dat je mn verhalen leest! En dat je ze nog leuk vind ook. Bedankt voor je reactie, dat doet me goed hier aan de andere kant van de wereld. Groetjes

 2. Hallo Nicole,
  Alweer zo’n geweldig verhaal. Ik zie het zo voor me en heb weer volop genoten.

  Lieve groetjes Milla

 3. Hoi Nicole,
  Wat weer n geweldig mooi verhaal,ik heb ervan genoten,ik geloof graag dat dit je nr een is,
  En ben reuze benieuwd naar t vervolg.
  Liefs mam.xx

 4. HA DIE NICOLE FIJN DAT JULLIE ZO GENIETEN
  PROFITEER MAAR DAT MAAK JE NIET ALTIJD MEE
  MORGEN EEN FIJNE VERJAARDAG VOOR DANIEL
  GROETJES KAI EN TRUUS

  1. Hoi Truus en Kai, Leuk jullie berichtjes! Daniel zegt dankjewel! We gaan er hier een mooie dag van maken. Xxx

Reacties zijn gesloten.