Vers markt in Carriacou

Fish & Chicken

In deze paar dagen zijn we al op veel plekken geweest. Na Tyrrel Bay vertrokken naar Union Island. Het lijkt hier wel warmer, het regent ook maar 1 keer. In de baai waar we voor anker liggen komen locals in kleine speedbootjes langs om van alles te verkopen. Verse baguette in de morgen, niet verkeerd. We hebben ook nog een Nederlands stel aan boord gehad, zij waren vertrokken voor een zeilreis van 1 jaar, inmiddels al 20 jaar onderweg!

Aan land is er een leuke hoofdstraat met een vers markt en vele barretjes. In 1 hiervan de lekkerste piña colada ooit gehad!
Als je de hoofdstraat uitloopt kom je in het binnenland. Ik vind het armoedig; geiten, ezels en kippen lopen los over straat. Een taxibusje rijdt recht voor onze ogen een kip aan stukken, jakkes. Er zijn heel veel zwerfhonden, op alle eilanden wel, heel zielig.

Volgende stop, Tobago Cays. Een paar kleine onbewoonde eilanden omringd door een groot rif, een geweldig snorkelgebied. Het water is hier zo helder, het lijkt wel een zwembad. Totdat ik een slok water binnen krijg, ohja zee. We zijn meteen gaan snorkelen, ik heb schildpadden, een pijlstaartrog en blauw met gele visjes gezien. En heel veel zee-egels, iee.
Ook hier komen locals langs in een speedbootje, 1 ervan heeft ons uitgenodigd voor een Beach barbecue. Door het slechte weer die avond gaat deze niet door, maar hij komt toch het eten brengen. Barbecue on board, en lekker! Heerlijke kippenpootjes, verse tonijn, gebakken banaan, rijst en aardappel op een speciale manier klaargemaakt.
Nadat het een hele nacht had gestormd, zijn we vroeg in de ochtend doorgevaren naar Canouan. Hier hebben we wat boodschappen gedaan. En eindelijk betaalbare pindakaas gevonden! Die was onze wereldreiziger vergeten mee te nemen aan boord.

IMG-20150112-WA0007

Na Canouan komen we na een zeilreis van 4 uur (die al iets beter verliep) aan op mijn tot nu toe meest favoriete eiland Bequia aan. We liggen in een hele grote, drukke en mooie baai.

Ginger Ale en Banana breadAan de kant is het heel levendig en gezellig, zelfs op zondag! Bij een mooi hotel genaamd Gingerbread hebben we genoten van een flesje Ginger Ale en een stuk bananen brood. Beiden lokale lekkernijen.

Daarna doorgelopen naar een overdekte fruit en groente markt. We eten veel (exotisch) fruit, dat is hier zó lekker en vers én voor een goede prijs.
We koken hier voornamelijk zelf, aangezien het overal best prijzig is. Het lokale eten bestaat voornamelijk uit kip en verse vis, van die laatste ben ik niet zo’n fan. Ik heb me wel voorgenomen om het hier te gaan proberen. Inmiddels al een héle kleine hap tonijn gehad, aardig op weg dus.

4 gedachten over “Fish & Chicken”

 1. Hallo Nicole,Daniel en Bas.
  Zo te lezen genieten jullie van alles,wat heerlijk allemaal .
  Grtjs en liefs mam,Veroon.xxxxx

 2. Halo Nicole,

  Mam heeft mij je blog doorgestuurd, erg leuk om te lezen.
  Ik zou er zo naar toe willen. Geniet er van.
  Groetjes ook aan Daniel en veel plezier.

  1. Hoi Milla, fijn dat je het leuk vind om te lezen! We hebben hier goed naar onze zin 🙂

 3. HOI NICOLE DANIELLE EN SCHOONPAP
  DIT IS ECHT GEWELDIG
  DIT MAAK JE NIET ERG VEEL MEE
  HEB ALLES GELEZEN WAT GESNUFFELD WAAR JULLIE NU ZIJN
  HOOP DAT JE NIET MEER ZO ZIEK ZAL WORDEN DAT IS MINDER.
  GENIET DAT IS HET VOORNAAMSTE
  HET WEER HIER SHIT
  HEEL VEEL GROETJES KAI EN TRUUS

Reacties zijn gesloten.