Bananenveld St. Lucia

Caribbean flavour

Alweer 3 landen en heel veel baaitjes verder! En alweer veel meegemaakt, haast te veel om te onthouden, helemaal teveel om te delen. Vanuit mijn nog steeds number 1 Island, Bequia, vertrokken naar St. Vincent. De zee is nog steeds redelijk wild en mijn maag ook. Het blijft dit keer wel binnen, mede dankzij de zeeziek pilletjes die m’n goed voorbereide schoonvader bij zich heeft. Van St. Vincent heb ik hoge verwachtingen, en die worden helemaal waar!

Vermont nature trail St. Vincent

Prachtige natuur, drukke stad, dit eiland is veel groter. We liggen tussen St. Vincent en een klein eiland, Young Island, aan een boei. Young Island is eigenlijk een groot luxe resort, waar we nog een overheerlijk cocktailtje hebben genuttigd. De prachtige natuur zijn we van dichtbij gaan bekijken met een hike door een regenwoud, adembenemend mooi.
De kosten voor het liggen aan een boei is hier duurder en we zijn ook nog eens aardig afgezet door een taxi chauffeur. De meest gangbare valuta in de Carib is East Caribbean Dollar (EC), maar taximeneer bepaalt opeens dat we hem hetzelfde bedrag in USD verschuldigd zijn, wat 3 keer zo veel is. Duur tripje. We besluiten voortaan beter op te letten. Behalve de natuur aan land, is die onder water net zo mooi. Als beginnend snorkelaar kijk ik mijn ogen uit, ik durf steeds verder en ben zelfs niet meer zo bang voor zee-egels.

Het eten heeft vanaf hier een Aziatische invloed. Tijdens een van onze ontdekkingstochtjes aan land stoppen we bij een eettentje langs de weg, ‘Caribbean Flavor’, met alleen lokale gerechten. Ik ga voor de roti met boneless chicken, en een vers passievrucht sapje, super lekker! Roti is een dunne, hartige pannenkoek gevuld met aardappel, vlees/groente en een kerrie saus en dat voor 9 EC (3 euro). Na ons komt er een lading mensen binnen om hun lunch, een bakje rijst met vlees, op te halen. We hadden net geluk. Ze eten hier 2 keer warm per dag, wij houden het toch nog steeds bij 1 keer.

St. Lucia, Soufrière BayVolgende eiland St. Lucia. We gaan eerst voor anker in Soufrière Bay, een vissersplaats. De locals worden steeds irritanter. Ze dringen zich aan je op met hun “zelfgemaakte” knutseltjes. We hebben ons lesje wel geleerd, eentje komt vers fruit verkopen aan onze boot en we weten mooi de helft van de prijs af te dingen! Plus een gratis banaan for the lady, me. Aan de kant is het heel armoedig, veel bedelaars op straat, mensen wonen in houten hutjes die net niet instorten. Levensmiddelen zijn hier wel aardig geprijsd, we vullen onze voorraad goed bij.
Bij een eetbusje? probeer ik een Local food made by two lovely ladies, St. Lucia Soufrière Baylokaal gerechtje uit: Dahl. Weer heel erg lekker, het lijkt een beetje op samosa. Het is een bladerdeeg hapje gevuld met kikkererwten, gewone erwtjes en kruiden. We blijven hier 1 nacht en gaan de dag erna snel op weg naar Marigot Bay, een baaitje meer noordelijk. Ik sta op weg hiernaartoe aan het roer en het lijkt wel alsof we op de berg af zeilen. Deze baai ligt verscholen tussen 2 bergen in, wat een plaatje is het! In bijna alle lokale producten wordt banaan verwerkt. Niet zo gek, als we tochtje over het eiland maken, komen we langs gigantische bananenvelden. Tot nu toe heb ik al bananenchips, bananenjam, bananenlikeur, bananenbrood, bananenijs, bananencocktail, bananencake, bananen en bananenketchup gehad.

BananenlikeurDelicious local banana bread

Van die laatste heb ik nog niet echt een gerecht gehad waarbij ik dacht hey dit heeft bananenketchup nodig. Smaakt in ieder geval wel goed. We vermaken ons prima in deze baai en blijven hier 2 nachtjes.

Marigot Bay, St. Lucia
Dan door naar Martinique, een frans eiland. Kijken of ik me nog een beetje verstaanbaar kan maken in het frans, zij spreken vast geen Engels.

 

5 gedachten over “Caribbean flavour”

 1. Hoi Nicole,wat n mooi verhaal,gelukkig dat je graag bananen hebt.
  Op je foto zie je goed hoe bruin je al bent.
  Hopelijk kun je je verstaanbaar maken in t Frans,kun je dat fijn ook nog s ophalen.
  Grtjs mam,Veroon.

 2. Hoi broene!
  leuk verhaal weer 🙂 proef en probeer jij nog maar wat van die gerechtjes uit… als je dan terug bent kun je je kookkunsten daarop aanpassen 😉 ben ik wel nieuwsgierig naar!
  Veul plezeer nog XXXX

 3. Hallo Nicole,
  Ik geniet van je leuke verhalen en er komen allemaal herinneringen naar boven van de verre reizen, die wij gemaakt hebben. Reis in gedachten met jullie mee. Geniet er van en heel veel plezier voor jullie allemaal.

  Groetjes Milla

 4. HOI ALLEMAAL
  WAT KAN JIJ MOOI SCHRIJVEN EEN HEEL MOOI VERHAAL
  GA ZO METEEN KIJKEN WAAR JULLIE ZITTEN
  NOG EEN HELE MOOIE REIS
  WANT DAAR KOM JE NIET ZOMAAR
  GROETJES AAN ALLEN
  KAI EN TRUUS.

 5. Nicolllleeeeekkeeee,

  Ik mis dich.
  Kum se un tas koffie drinken bie mich? haha

  Nee hoor, heel veul plezeer!

  XXXXXXX

Reacties zijn gesloten.