Off to the Caribbean!

Baan opgezegd, check!
Reisverzekering werelddekking, check!
Fitness abonnement stopgezet, check!
One way ticket to paradise, check!

Mijn 2015 begint warm, maar ook heel erg spannend. Aanstaande zaterdag, 3 januari, vlieg ik samen met mijn vriend naar een Caribisch eiland, Grenada. Hier gaan we mijn schoonvader opzoeken. Die is namelijk in september, helemaal alleen vanuit Nederland, vertrokken voor de zeilreis van zijn leven. Zijn zeilboot ligt nu al voor anker in de haven van Grenada. Hier ontmoeten we elkaar en zullen we omhoog gaan zeilen langs de Windward Islands. Onderweg leggen we vaak aan, of gaan we voor anker om de eilanden te ontdekken. De reis door de Cariben zal 1 à 2 maanden duren.

Mijn schoonvader zal na het Caribisch gebied verder gaan naar Bermuda. Daar pakt hij de passaatwind om weer terug te gaan naar de andere kant van de wereld, naar huis.
Ons plan is om in ieder geval de eerste reeks eilanden mee te zeilen. Wat we erna doen, nog een stuk meezeilen, er zelf op uitgaan, dat zien we dan wel!

Klinkt allemaal heel stoer, maar, baan opgezegd, wat?!
Op een zeilboot rondreizen in de Cariben, once in a lifetime opportunity? Met dit in gedachten heb ik meteen mijn ontslag in gediend. Het werk begreep dit gelukkig en gaf me groot gelijk. Ik heb wel een kleine stressperiode gehad hierna, vooral de onzekerheid als ik weer terug ben. Werkloos in deze tijd (door eigen keuze) en een lege spaarrekening? Maar goed, gewoon proberen er niet over na te denken en beginnen met voorbereiden!

Op deze blog kun je alles lezen over mijn mini wereldreis, mijn zeilreis door de Cariben!

 

6 gedachten over “Off to the Caribbean!”

 1. Wat super leuk om te lezen Nicole, geniet lekker van deze periode en zoals Aniek al zei wat een stoere meid ben je om dese uitdaging aan te gaan!

 2. Hoi Nicole,
  Goed dat je zeebenen krijgt. Geniet van alle nieuwe indrukken. Je schrijft leuk, nu heb ik twee blogs en drie familieleden te volgen.
  moeder van Daniel

 3. Hoi Nicole,Daniel en Bas.
  Ik wens jullie ni geweldige reis en nmooitijd samen,geniet ervan.
  Liefs mam,Veroon.
  Xxxx

Reacties zijn gesloten.